taal // Nederlands NL العربية AR English EN Français FR Deutsch DE پښتو PS Português PT Slovenčina SK Afsoomaali SO Español ES Türkçe TR

Ik wil voetballen!

Stuur een bericht sms/whatsapp of bel naar
+32 494 40 11 49
of klik hier om een bericht te sturen via whatsapp.

Je krijgt deze vragen:

 1. Heeft de speler al bij een club gespeeld?
  Dit vragen we omdat we dan eerst opzoeken of de speler nog bij een club is aangesloten, zodat we eerlijk contact kunnen opnemen met die club.
 2. In welk jaar is de speler geboren?
  Dit vragen we omdat kinderen worden verdeeld in teams op basis van geboortejaar.
 3. Waar woon je?
  Dit vragen we omdat we alleen kinderen uit het zuiden van Gent aanvaarden. Als je te ver woont, raden we je een ploeg in de buurt aan.

Als er een plek is, kan je spelen in het reguliere team (= twee keer trainen en vanaf 8 jaar wedstrijd in het weekend). Trainingsdagen verschillen per geboortejaar, zie hieronder voor een overzicht. Je betaalt lidgeld.

Als er geen plek is, kan je komen trainen bij het recreatieve team. Kinderen jonger dan 12 trainen vrijdag om 16u45. Kinderen ouder dan 12 trainen op maandag 17u30 en woensdag 14u00. De trainingen zijn gratis.

Meer uitgebreide informatie vind je hieronder.

Uitgebreide uitleg

In de reguliere teams trainen kinderen twee keer per week en spelen ze op zaterdag een wedstrijd tegen een ander team.

Heel veel kinderen willen aansluiten bij onze teams. We kunnen niet aan iedereen een plaats geven, omdat er anders te veel kinderen per trainer zijn. Onze trainers zijn allemaal vrijwilligers, dus het aantal kinderen dat kan spelen, wordt bepaald door het aantal mensen dat trainer wil zijn.

Nieuwe kinderen komen daarom eerst op de wachtlijst tot er plaats is. Bij veel clubs blijven kinderen soms maanden of jaren op de wachtlijst staan zonder idee wanneer ze mogen beginnen. Bij HT mogen kinderen toch al voetballen in het recreatieve team:

 • Kinderen jonger dan 12 jaar mogen alvast trainen op vrijdag om 16u45.
 • Kinderen ouder dan 12 jaar mogen alvast trainen op maandag om 17u30 en woensdag om 14u00.

Kinderen kunnen van de recreatieve naar de reguliere werking doorschuiven als er plaats vrij komt. Daarbij geven we voorrang aan de kinderen die vaak aanwezig zijn op de recreatieve trainingen en voldoen aan wat we de HT clubspeler noemen.

Om alle aanvragen eerlijk en gelijkwaardig te behandelen, volgen we altijd volgend schema.

Lidgeld

zonder UITPAS met kansentariefmet UITPAS met kansentarief
nieuwe speler220 euro44 euro
herinschrijving190 euro38 euro

Dit is het lidgeld voor de reguliere teams voor een volledig seizoen. Er zijn geen extra kosten. Het derde kind van hetzelfde gezin, speelt gratis. Het eerste jaar betaal je 30 euro meer omdat er dan extra kosten zijn voor de aansluiting bij de voetbalfederatie. In het lidgeld is inbegrepen:

 • de deelname aan trainingen en wedstrijden;
 • vereiste lidmaatschap bij de Voetbalfederatie Vlaanderen;
 • een extra sportverzekering;
 • het gebruik en onderhoud van de infrastuctuur (kleedkamers, verlichting, terrein, …);
 • het gebruik en aankoop van het materiaal (tenues, ballen, goaltjes…);
 • een trainingspak van de club
Hulp bij betalen lidgeld:
 • Uitdagingen met betalingen zijn een reden om te stoppen met voetballen. Spreek iemand van de club aan die je vertrouwt, dan kunnen we helpen.
 • De volgende familiekorting geldt: de twee oudste kinderen betalen het volledige lidgeld, de anderen spelen gratis.
 • HT is een UITPAS partner. Spelers met een UITPAS met kansentarief krijgen 80% korting op het lidgeld. Een UITPAS aanvragen? Bel je mutualiteit of vraag eens aan de trainer of coördinator.
 • De meeste ziekenfondsen betalen een bedrag tussen de 15 en 30 euro terug voor lidgeld bij een sportclub. U kan zich hiervoor informeren bij uw ziekenfonds of de coördinator. We proberen als club ook zelf de papieren te regelen en mee te geven.
 • Gezinnen waarvan één of meerdere personen een actief dossier bij het OCMW hebben, kunnen 100 euro per persoon en 400 euro maximaal per gezin aan tegemoetkoming voor socio-culturele uitgaven, waaronder aankoop voetbalschoenen of kledij. De regeling heet “PASOA”. Vraag na bij je maatschappelijk assistent of de trainer of coördinator op de club.

FAQ – veel gestelde vragen