taal // Nederlands NL العربية AR English EN Français FR Deutsch DE پښتو PS Português PT Slovenčina SK Afsoomaali SO Español ES Türkçe TR

Ik wil voetballen! – inschrijven bij jong HT

Stuur een bericht sms/whatsapp of bel naar
+32 494 40 11 49
of klik hier om een bericht te sturen via whatsapp.

Je krijgt deze vragen:

 1. Heeft de speler al bij een club gespeeld?
  Dit vragen we omdat we dan eerst opzoeken of de speler nog bij een club is aangesloten, zodat we eerlijk contact kunnen opnemen met die club.
 2. In welk jaar is de speler geboren?
  Dit vragen we omdat kinderen worden verdeeld in teams op basis van geboortejaar.
 3. Waar woon je?
  Dit vragen we omdat we alleen kinderen uit het zuiden van Gent aanvaarden. Als je te ver woont, raden we je een ploeg in de buurt aan.

Je kan dan spelen in het reguliere team of het recreatieve team.

Voor de reguliere teams, is er twee keer per week training en matchen met andere clubs in het weekend vanaf 8 jaar. De twee dagen van de training verschillen per geboortejaar en per seizoen. Je betaalt lidgeld.

Voor het recreatieve team, is er alleen training, geen matchen. Kinderen jonger dan 12 trainen één keer: vrijdag om 16u45. Kinderen ouder dan 12 trainen twee keer: maandag 17u30 en woensdag 13u00. De recreatieve trainingen zijn gratis en worden georganiseerd door de KAA Gent Foundation.

trainingmatchlidgeld
regulier
-8 jaar
2x per weekneen/soms zaterdagja
regulier
+8 jaar
2x per weekiedere zaterdagja
recreatief
-12 jaar
1x per week
vrijdag 16u45
neengratis
recreatief
+12 jaar
2x per week
maandag 17u30
woensdag 13u00
neengratis

Meer uitgebreide informatie vind je hieronder.

Uitgebreide uitleg

In de reguliere teams trainen kinderen twee keer per week en spelen ze op zaterdag een wedstrijd tegen een ander team.

Heel veel kinderen willen aansluiten bij onze teams. We kunnen niet aan iedereen een plaats geven, omdat er anders te veel kinderen per trainer zijn. Onze trainers zijn allemaal vrijwilligers, dus het aantal kinderen dat kan spelen, wordt bepaald door het aantal mensen dat trainer wil zijn.

Nieuwe kinderen komen daarom eerst op de wachtlijst tot er plaats is. Bij veel clubs blijven kinderen soms maanden of jaren op de wachtlijst staan zonder idee wanneer ze mogen beginnen. Bij HT mogen kinderen toch al voetballen in het recreatieve team:

 • Kinderen jonger dan 12 jaar mogen alvast trainen op vrijdag om 16u45.
 • Kinderen ouder dan 12 jaar mogen alvast trainen op maandag om 17u30 en woensdag om 13u00 (organisatie door de KAA Gent Foundation)

Kinderen kunnen van het recreatieve naar een regulier team doorschuiven als er plaats vrij komt of een trainer bij komt. Daarbij geven we voorrang aan de kinderen die vaak aanwezig zijn op de recreatieve trainingen en voldoen aan wat we de HT clubspeler noemen.

Kinderen kunnen altijd van het regulier team naar het recreatief gaan als ze dat willen.

Om alle aanvragen eerlijk en gelijkwaardig te behandelen, volgen we altijd volgend schema wanneer een nieuwe kandidaat-speler zich aanmeldt.

schema nieuwe speler openen (enkel Nederlands)

Lidgeld

zonder UITPAS met kansentariefmet UITPAS met kansentarief
nieuwe speler250 euro50 euro
herinschrijving220 euro44 euro

Dit is het lidgeld voor de reguliere teams voor een volledig seizoen. Er zijn geen extra of verborgen kosten. Hier kan je lezen waarom we dit bedrag vragen en wat we er mee doen.

Alleen de twee oudste kinderen van eenzelfde gezin betalen, de anderen spelen gratis. Het eerste jaar betaal je 30 euro meer omdat er dan extra kosten zijn voor de aansluiting bij de voetbalfederatie. In het lidgeld is inbegrepen:

 • de deelname aan trainingen en wedstrijden;
 • vereiste lidmaatschap bij de Voetbalfederatie Vlaanderen;
 • een extra sportverzekering;
 • het gebruik en onderhoud van de infrastuctuur (kleedkamers, verlichting, terrein, …);
 • het gebruik en aankoop van het materiaal (tenues, ballen, goaltjes…);
 • een trainingspak van de club
Hulp bij betalen lidgeld:
 • Uitdagingen met betalingen zijn geen reden om te stoppen met voetballen. Spreek iemand van de club aan die je vertrouwt, dan kunnen we helpen.
 • De volgende familiekorting geldt: de twee oudste kinderen betalen het volledige lidgeld, de anderen spelen gratis.
 • HT is een UITPAS partner. Spelers met een UITPAS met kansentarief krijgen 80% korting op het lidgeld. Een UITPAS aanvragen? Bel je mutualiteit of vraag eens aan de trainer of coördinator.
 • De meeste ziekenfondsen betalen een bedrag tussen de 15 en 30 euro terug voor lidgeld bij een sportclub. Je kan je hiervoor informeren bij je ziekenfonds of de coördinator. We proberen als club ook zelf de papieren te regelen en mee te geven.
 • Gezinnen waarvan één of meerdere personen een actief dossier bij het OCMW hebben, kunnen 100 euro per persoon en 400 euro maximaal per gezin aan tegemoetkoming voor socio-culturele uitgaven, waaronder aankoop voetbalschoenen of kledij. De regeling heet “PASOA”. Vraag na bij je maatschappelijk assistent of de trainer of coördinator op de club.

FAQ – veel gestelde vragen

Wanneer is er voetbal?

Een voetbalseizoen duurt van augustus tot en met mei. In juni en juli is er een zomerbreak en in december is er een winterbreak.

De trainingen starten in augustus, afhankelijk van de vakantie van de trainers.

De wedstrijden zijn van september tot en met november en van januari tot april. In mei zijn er tornooien.

Er is twee keer per week training. Meestal is dit maandag en woensdag, of dinsdag en donderdag. De trainingsdagen kunnen veranderen per seizoen, hou dus rekening met andere hobby’s. De thuiswedstrijden zijn om 9u30 zaterdag voor iedereen onder 13 jaar; voor de ouderen om 11u30. De wedstrijden bij andere clubs zijn meestal op zaterdag, maar het uur kan later zijn.

Moet ik testen?

Neen, er is geen sportieve test.

In het recreatieve team kan iedereen onmiddellijk meedoen.

Als je naar het regulier team gaat is er een “proefperiode”. Deze periode dient alleen voor de speler om te bekijken of het leuk is en het lukt om er te zijn, er is geen sportieve evaluatie.

Welke kledij moet ik aandoen of kopen?

Voor de trainingen doe je sportieve kleren naar keuze aan waarin je goed kan bewegen.

Voor de wedstrijden krijg je een truitje, broekje en sokken van de club. Je neemt zelf je voetbalschoenen, scheenbeschermers en een gevuld waterflesje mee.

Er is een doorgeefkast voor voetbalschoenen op de club: je kan schoenen gebruiken of terugbrengen als ze te klein zijn.

Als je in de reguliere werking komt, koop je ook scheenbeschermers (verplicht voor de wedstrijden).

In de winter zorg je voor handschoenen, een muts en een regenjas. Doe niet te veel kleren aan.

Met dank aan
onze sponsors

O Gand

O Gand

GIOTAX

Algemene bouwwerken Benny De Clercq

Schilderwerken Patrick Mortier

Café 't Veer

Feestzaal ’t Molenhof