Het lidgeld voor een jeugdspeler is 220 euro.
Waarom?
En wat doen we daarmee?

Hoeveel kost een jaar voetballen?
Het trainingspak
45 euro per speler
Het trainingspak kost 45 euro, inclusief bedrukking met het logo.
De jeugdtrainer
70 euro per speler
Alle trainers zijn vrijwilligers. Dat wil zeggen dat het niet hun betaalde job is om training te geven. Zij doen dit in hun vrije tijd.
Onze trainers krijgen een vergoeding per prestatie, dat is training geven of een wedstrijd begeleiden. We geven een vergoeding tussen 10 en 15 euro per prestatie. Met deze vergoeding van 2 tot 3 euro per uur, kunnen trainers vervoer voorzien, kledij kopen, telefoneren, eens trakteren op ijsjes, … en wordt hun engagement ook gewaardeerd.
Per week hebben de trainers ongeveer 12 tot 15 uur nodig: 2 trainingen en wedstrijd voorbereiden en begeleiden, administratie, organisatie, soms eens overleg. Voor deze 3 prestaties krijgen ze 30 tot 40 euro, dus 2 tot 3 euro per uur.
Materiaal, egw, bijdragen, vrijwilligers, verzekering, aankopen,…
200 euro per speler
Sommige kosten zijn duidelijk per speler zoals verzekering en bijdrage lidmaatschap Voetbal Vlaanderen.
Zo is de verzekering en bondsbijdrage bij Voetbal Vlaanderen ongeveer 10 euro per jeugdspeler;
Andere kosten zijn voor de volledige jeugdwerking:
Zo betalen we voor de jeugdwerking per seizoen > 1500 euro aan ballen; > 2500 euro voor twee doelen; > 500 euro ander materiaal (potjes, hesjes, kegels, keeperhandschoenen, ...); > 1500 euro aan officiële scheidsrechters; > 2000 euro aan drankbonnetjes; > verder nog fruit, drankjes, wedstrijdkledij, kleine extra's.
Nog andere kosten moeten worden verdeeld over de volledige club en zijn gebruikers. Het is niet altijd evident om het aandeel van een jeugdspeler te bepalen.
Zo is voor de volledige werking per seizoen > de rekening voor water/elektriciteit en huur accommodatie 2000 euro per maand; > de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid 500 euro; > een eerlijke vergoeding voor de vele vrijwilligers (kantine, kuisen, was kledij, ...) van ongeveer 2000 euro in totaal; > vaste kosten zoals abonnement televisie, internet, ...; > het klein onderhoud en inrichting van de site; > uitzonderlijke (soms af te schrijven aankopen) zoals tv, stoelen, tafels, keukenmateriaal, werk/onderhoudsmateriaal, ...
Opgeteld kom je aan ongeveer 200 euro per jeugdspeler kosten.
Hoe betalen we dat?
subsidies en kantine
100 euro per speler
De club ontvangt ongeveer 2000 euro subsidie van de Stad Gent. Je lees je hier waarom.
De club ontvangt ongeveer 7000 euro van KAA Gent. Je leest hier waarom.
De club haalt met de verkoop in de kantine ongeveer 10 000 euro winst.
Daarnaast zijn er sponsoring, verhuur terrein, acties, tornooien,… die geld binnen brengen. Deze worden vaak gebruikt om direct te herinvesteren. Bijvoorbeeld: we verkopen snoep en met de winst kopen we thermisch ondergoed of handschoenen voor de spelers. Bijvoorbeeld: we organiseren een tornooi en kopen met de opbrengst een nieuwe outfit voor de teams.
Samen is dat ongeveer 20 000 euro of 100 euro per speler.
lidgeld
220 euro per speler
Het lidgeld is zo bepaald, zodat de rekening klopt: inkomsten per speler = kosten per speler. Dat moet dus ongeveer 220 euro zijn.
Samengevat
Het kost ongeveer 325 euro om een jeugdspeler een seizoen te laten voetballen.
Dat is zo verdeeld per speler:
- 45 euro voor het trainingspak
- 70 euro voor een trainer
- 210 euro andere kosten
en wordt zo betaald:
- 220 euro van het lidgeld
- 100 euro van subsidies en verkoop in de kantine en andere inkomsten.
De Stad Gent steunt de club infrastructureel door een huurprijs van de accommodatie en opnemen van grote herstellingen en onderhoud. Daarnaast steunt de Stad onze leden financieel: ongeveer de helft van onze jeugdspelers heeft een UITPAS met kansentarief; voor hen betaalt de Stad Gent 80% van het lidgeld aan onze club.